Mă descurc!

//Mă descurc!

Mă descurc!

”Serios, mă descurc!”
”La ce am nevoie de un consultant financiar?” Vrei sa îmi faci tu bugetul, să îmi spui cum să cheltuiesc, să îmi iau casa sau să investesc? Ce, eu nu știu pentru mine?! Mă descurc și singur!”
Românii sunt un popor ”descurcăreț”. Aceste răspunsuri le auzi atunci când le recomanzi oamenilor să vorbească cu specialiști.
Sunt consultant financiar, iar pasiunea mea, este psihologia; două domenii în care am văzut că ”oamenii nu au nevoie” de specialiști, ”ei știu ce-i mai bine pentru ei”, pentru că ”de ce să merg eu la psiholog, ce sunt nebun?!”. Mulți psihologi au început să schimbe această prejudecată, iar oamenii au început să considere oportun vizita la un psiholog, chiar și atunci când sunt bine, fericiți, pentru că este nevoie să își gestioneze și ”fericirea” ; psihologul este un prieten ”acreditat” să îți fie de folos atunci când întâmpini dificultăți și, cum spuneam, este nimerit să mergi la psiholog chiar dacă nu ai anxietate, ori depresie, ci și atunci când îți este bine, pentru unele aspecte importante pentru tine.
Consultanța este un domeniu provocator în România, mai ales când vorbim despre banii oamenilor – consultanța financiară, căci banii, încă, reprezintă un subiect tabu. Acest subiect este sensibil. La fel, cei mai mulți știu, singuri, pentru ei să își gestioneze banii. Un consultant financiar este acela care îți oferă acele informații care necesită timp în a-le identifica, îți câștigă și bani, pe lângă timp, consultantul este specializat, de preferat, în mai multe domenii, cu informațiile actualizate, oferindu-ți pictura de ansamblu a pieței și a mai multor domenii conexe, căci în sistemul financiar sectoarele sunt interdependente și complementare.
De ce se întâmplă acest fapt? Cine vrea să își facă rău singur?
Oamenii nu vor să își facă rău, însă nu acceptă să meargă la un specialist pentru că ființa umană este una care, de la o vârstă fragedă, vrea să fie independentă. Îți ascultai părinții când te sfătuiau ceva? Îți spuneau să te îmbraci cu ceva și te și îmbrăcai? Nu voiai să fii îmbrăcat cu ce vrei tu? Sau sa mananci ce vei tu: dulciuri adica? Voiai sa adormi la ora 20:00 sau sa continui sa te uiti la desene? Iti placea sa te speli pe dinti si iti ascultai parintii cand iti spuneau sa faci asta?
Nu? Si atunci de ce vei merge singur si vei si asculta de un specialist care sa iti spuna ce sa faci?
Stii ca e bine sa o faci dar nu o faci. Ai mai auzit asta parca undeva. Sau ti s-a mai intamplat
Da, de aceea nu iei decizia sa mergi la un consultant. Si daca o faci, o faci atunci cand nu mai poti sa iti platesti creditele, cand nu mai ai job si, eventual, sotia este insarcinata cu al doilea copil/ ai al doilea copil (pentru cititorii de sex feminin).
Oamenii aleg sa mearga la specialist cand este grav. Dar ca la o boala incurabila, oricat de profesionist ar fi acel doctor, nu mai are ce sa iti faca.
Prin urmare, preventia este importanta. Mergi la un specialist inainte sa ”simti” ca ar fi nevoie de un specialist, aici, fiind valabil pentru orice domeniu, fie el financiar sau medical. Daca la un constructor mergi atunci cand ai banii pentru o casa, la medic nu mergi cand ai o boala, desi, stiu ca asa se intampla cel mai des. La fel, la consultantul financiar.
Cum fiecare om este bine sa cunoasca un avocat, un medic si chiar sa fie ”arndat” unuia de la care sa si beneficieze de serviciile lui, asa cum fiecare om are, cel putin, un profesor de la care a invatat, asa, este prielnic sa cunoasca un consultant financiar si sa beneficieze de serviciile lui.
Este adevarat ca oamenii nu stiu ce beneficii au de pe urma discutiei cu un consultant financiar. Consultantul financiar este un ”parinte” care te invata ce este cel mai bine sa faci  spre binele tau, iti ofera o expertiza in domeniul financiar, profesionalism si devotament, ci nu o sursa de cheltuiala. Este adevarat, aceste lucruri, nu le vei sti, decat daca nu vezi beneficiile in propria situatie. Poti citi despre ce lucruri bune fac medicii, consultantii financiari, dar pana nu detii tu de acele beneficii, nu crezi si nu vei afla valoarea specialistilor. Dar gandeste-te, de ce crezi ca exista specialisti, daca nu au rostul lor?

Succes in constientizarea specialistilor din piata si afla valoarea pe care ti-o poate oferi ei! Succes in constientizarea banilor!

 

Sursa imagine//www.lifeoptimizer.org/2015/02/17/overcoming-challenges/

By | 2018-02-02T20:23:07+00:00 February 2nd, 2018|Financiar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial