Femeile avide după (barbații cu) bani

//Femeile avide după (barbații cu) bani

Femeile avide după (barbații cu) bani

Genul nu înseamnă, însă, acelaşi lucru cu sexul biologic. Această distincţie este importantă pentru a înţelege cum „viziunile noastre asupra sexului biologic influenţează identităţile genului.”(Judith N. Martin, Thomas K. Nakayama).

Sociologul britanic, Giddens consideră că există două teorii referitoare la identitatea şi sexualitatea genului: cea a lui Sigmund Freud, fiind cea mai influentă şi cea mai des discutată, și cea a lui Nancy Julia Chodorow, un sociolog feminist, care descrie masculinitatea şi feminitatea ca pe o pierdere, în sensul că băieţii şi fetele se despart diferit de mame: băieţii respingând radical apropierea de mamă şi dedicându-se realizărilor personale; fetele despărţindu-se de mame, continuă să-şi dezvolte relaţiile transferându-şi ataşamentul faţă de viitorul soţ şi faţă de copii.

Femeile sunt avide după acumulare de resurse materiale, bani. Nu dintr-un interes personal, de egoism, ”înfrumusețare” sau păstrarea imaginii ”sexului frumos” cum s-ar crede, sau chiar cred unii. Elisabeth Cashdan, profesoară la University of Utah afirmă că, pentru o femeie avuția reprezintă o nevoie  pe care o resimte ca fiind foarte importantă, pentru a își putea crește copiii și, tocmai din acest motiv, tinerele încercă să atragă bărbaţi bogaţi şi cu poziţie socială bună, dispuşi să o ajute în viitoarea familie pe care dorește să și-o clădească, să o ajute să își crească copiii.

Comportamentul acesta al responsabilității reproducerii îl putem distinge și în ceea ce privește investițiile: deciziile financiare pe care le iau femeile sunt mai puțin riscante, femeile investesc prea puțin în acțiuni și mult mai mult în plasamentele cu risc scăzut, mergând foarte mult pe acele plansamente care conservă averea, și anume: obligațiuni și titluri de stat, în schimb ce bărbații aleg plasamente riscante, bazate pe acțiuni. Aceste comportamente ale bărbaților și ale femeilor fiind în completaritate: bărbații constituie averea necesară nevoii femeii de a își crește copiii și femeile o conservă, având grijă să satisfacă această nevoie mult timp și să nu fie nevoie să fie suprimată un timp, după cum decurg plasamentele bazate pe acțiuni, respectiv fluctuațiile acestora datorate creșterilor și scăderilor pe piața de tranzacționare a companiilor aflate la bursă.

Succes în conștientizarea banilor!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, spune-le și altora!

                                     Facebook și Linkedin

Sursa imagine:http://www.india.com/showbiz.

By | 2017-12-01T10:24:22+00:00 December 1st, 2017|Financiar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial