Cum au făcut unii banii ?

//Cum au făcut unii banii ?

Cum au făcut unii banii ?

Banii reprezintă pe lângă un subiect tabu și un subiect interesant. Banii succintă interes, mai ales dacă sunt într-un număr mare. Dacă vedem lucruri grandioase, superbe care pot fi achiziționate în urma unei sume mari de bani, ne gândim: ”cum au făcut unii banii?” ” Cum au ajuns să aibă mașina aceea frumoasă, vila superbă, să își permită vacanțele acelea luxoase?” Pare a fi un subiect interesant și o rețetă în spatele acestora; o rețetă secretă, ce pare a fi știută numai deanumiți oameni. Și așa și este: este o rețetă! Dar ea nu este secretă, ci numai nefolosită.

Dacă citim biografiile oamenilor de succes, bogați aflăm că au acționat atunci când au avut posibilitatea și o oportunitate pe care este posibil să o recunoști și în viața ta (este cel mai probabil ca fiecare să o fi avut – o cândva), au planificat realizarea obiectivelor financiare, casa aceea a fost cândva un vis asupra căreia au lucrat pentru a o realiza, și-au gestionat bugetul atunci când aveau aceleași câștiguri ca și ale tale, au economisit 10% din venitul lor constant, lună de lună, și-au creat un plan de investiții pe termen lung, s-au educat și dezvoltat constant, au muncit pentru obiectivele și visurile lor, s-au sfătuit cu specialiști, au luat decizii pentru termen lung, au avut obstacole pe care și le-au prevăzut și, astfel, au avut rezervele necesare pentru a putea trece peste, au avut și nereusite, dar și-au gestionat emoțiile negative, nu s –au autosabotat și au fost receptivi informațiilor găsite pe drumul înspre obictivele lor.

Vorbesc aici despre oamenii care au obținut succesul, ci nu l-au primit sau au obținut prin căi ilegale. Vorbesc despre oamenii care și-au creat succesul financiar, care și-au creat averea în generația lor și aceștia sunt și cei care își vor păstra averea, indiferent de ce legi vor veni, ”de cine va fi al putere”, căci sunt bani obținuți ca o consecință a dezvoltării lor, în urma valorii create.

Niciun secret, în concluzie! Sunt numai lucruri ”normale”, dar importante pentru responsabilitatea și perseverența realizării succesului financiar. ”Secretul” este ceea ce nu se vede, precum baza unui aisberg, ceea ce se vede este ceea ce atrage atenția, dar nu ceea ce vede este responsabilitatea a ceea ce s-a obținut, în final.  Iar ceea ce nu se vede, nu este la fel de interesant. Mulți vor să aibă bani, să conducă o mașină puternică, să locuiască într-o vilă superbă, să aibă călătorii în destinații exotice, dar nu sunt dispuși să se educe, să se dezvolte, să își planifice și să își respecte drumul corect, nu vor să renunțe la ”plăcerile” de zi cu zi, și anume: uitatul la televizor, ieșitul în oraș, la dicuții despre politică, cu prietenii, după programul de la serviciu, nu sunt dispuși să renunțe la concediul de la munte sau la weekend-uri pentru a se dezvolta, a crea valoare pentru ei și pentru buzunarul lor pentru mai târziu, nu sunt dispuși să economisească, să investească, nu sunt dispuși să își sacrifice timpul de relaxare cu prietena pentru o afacere, pentru dezvoltarea unei afaceri împreună cu aceasta întru a petrece mai mult timp liber și pe o perioada mai lungă, împreună, și prosperă.

Toate aceste ”munci„ din spatele mașinii, a vilei și a vacanțelor nu sunt interesante, nu succintă interes, ci dimpotrivă, la auzul acestora numai se produce ”durerea”; ”durere” pe termen scurt pe care cei mai mulți nu sunt dispuși să o accepte, ajungând, astfel, să se lupte cu ”durerea” pe termen lung, când nu au bani pentru o ieșire mai îndepărtată sau pentru o perioadă puțin mai lungă, așteaptă, la rând, alături de alți câțiva zeci sau sute de colegi, să își ia concediu și, atunci ”când se poate”, își iau vacanțe la reducere, haine la reduceri, își beau o bere în restaurantul de la colț și își permit să își ducă copiii, la școală, cu tramvaiul, să își răsfețe soția cu o bucată de carne pe care i-o oferă pentru a face mâncare și dacă, este necesar ca, copilul să plece la studii, îl îndeamnă să muncească ”pentru că așa am muncit și eu ca să am”.

Banii vin la oamenii care îi respectă, care îi păstrează deși ei sunt puțini, căci dacă ajungi să ai mulți, îi risipești, banii nu vor veni la tine, astfel demonstrează că meriți să câștigi mai mulți bani; administrează banii, disciplinează-te în a îi gestiona, a păstra 10% din banii câștigați, investește banii și planifică realizarea obiectivelor financiare pe termen mediu spre lung și apoi vei vedea că vei avea parte de oportunități care să te conducă la realizarea optimă a acelor obiective, cât și a altora pe care ți le dorești.

Succes în conștientizarea drumului spre realizarea obiectivelor și a banilor!

 

Sursa imagine//laboratoruldeganduri.ro

By | 2018-02-13T16:01:41+00:00 February 11th, 2018|Financiar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial