Cine este cerșetorul?

//Cine este cerșetorul?

Cine este cerșetorul?

În NLP (programare neuro-lingistică) postura dreaptă a trunchiului denotă dremnitate; postura dreaptă induce în subconștientul celuilalt ideea unui om demn de respect, de apreciere, iar aplecarea capului sau a trunchiului, denotă înjosire, umilință sau nesiguranță, neîncredere (în sine și în forțele proprii). Astfel, cerșetorii, pentru a primi pomană, stau mai jos decât tine, de la cel care cere. Îți transmit mesajul că ei nu au încredere în forțele proprii de a reuși ceva; în fața ta și a celorlalți sunt umili, se înjoseșc ca, deși poate au statura mai mare decât a ta, să poată fi mai jos și să îți câștige banul sau pomana ta.

 Fiind un om obosit care vine de la muncă și ești puțin adus de greutățile de la muncă și, poate și, de acasă, cerșetorul pe care îl întâlnești în drumul tău, întotdeauna va fi mai adus, mai aplecat decât tine; vei gândi că el este, de fapt, mult mai amărât decât tine și îi oferi un bănuț sau ceva de mâncare.

dobri-dobrev-2

De aceea, întotdeauna când suntem supărați sau avem îngrijorări, postura noastră este mai aplecată, adusă de umeri, iar ceilalți ne vin în întâmpinare, întrebându-ne ce s-a întâmplat și dacă ne pot fi de folos, întrucât văd că suferim și că nu ne simțim bine în acele momente și vor să ne sprijine și să ne ofere tot suportul lor. Relația dintre cel care are postura joasă și cel care are postura înaltă este o relație în care există cerere și ofertă; cerere directă, ca în cazul cerșetorilor sau mascată, neverbalizată ca în cazul în care ești îngrijorat, ceva te supără și ceri, ”cerșești” sprijinul celor care sunt demni, care sunt bine și care te pot ajuta să redevii drept, demn, căci ei pot oferi încrederea și sprijinul lor. Cei cu postura dreaptă, aici, (în acest caz) pot oferi încredere, îți pot oferi încrederea de a te redresa, de a ieși din această situație dificilă pentru tine, îți pot redobândi, astfel, încrederea în tine și în forțele proprii.

Cu toate acestea, ÎN RECLAME, DAR NU NUMAI, CONSULTANȚII BANCARI, ÎN LOC SĂ CERȘEASCĂ BANII TĂI, EI STAU DREPȚI. Tu ești în inferioritate și ai nevoie de banii lor. Tu ești cerșetorul! Cheltuielile te fac să te înjosești băncilor. Consumul excesiv, cheltuiala neechilibrată te înjosește. Chiar consumul excesiv, la propriu te înjosește. Cumpărăturile te fac să ai o postură mai mică – aplecat din cauza greutății sacoșilor. Propria slăbiciune: a cumpărăturilor, a consumului te face sclavul tău și cerșetor. Cheltuiala, în exces, te înjosește și te determină a fi cerșetorul care merge la bancă pentru a cerși bani în plus, pentru satisfacerea nevoii de a cheltui. De asemenea, cheltuielile neprevăzute a căror apariție conferă postura înjositoare se realizează din cauza lipsei organizării unui buget și salvarea unor bani din venituri, pentru astfel de cheltuieli. Consecvența, perseverența în constituirea și ținerea unui buget personal conferă trunchiului postura dreaptă, demnă de venituri și finanțele personale; nu mai necesită înjosire și cerșirea unor bani în plus.

Succes în conștientizarea banilor!

Dacă ți-a plăcut articolul, spune-le și altora! Share  Facebook si Linkedin.

 

By | 2017-05-18T13:45:29+00:00 May 18th, 2017|Financiar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial